SUNUM
1 su bardağı pirinç
1çaybardağı antep fıstığı
1 fincan kuş üzümü
1 fincan şamfıstığı
1 su bardağı badem (fıstık ve bademin kabukları soyulacak )
1 tatlı kaşığı tarçın arzuya göre tuz
1çay bardağı sıvı tereyağ 1 tane kuru soğan
2 tane tavuk göğsü ( haşlanmış olacak )
2 su bardağı tavuk suyu
HAMURU İÇİN:1yumurta 1su bardağı etsuyu tuz göz kararı un
HAZIRLANIŞI
Tereyağını teccereye alın üzerine doradığınız soğanı koyun soteleyin ondan sonra cerezlerini ilave edin kavurun yakmayın bir tarafta tuzlu sıcak suda 1 saat bekletiğimiz pirinçimizi ilave edip tuzunu tarçını ilave edip plavımızı pişirelim (pilav dinlenmeye bırakalım etsuyuyla pişecek
Hamurumuzu yogurup bir tarafa alalıp önçeden haşladığımız tavuk etlerini didikliyelim bekletelim
Bir taraftan pilvımızı pişireceğimiz kalıbın içini tereyağla bulayalım ondan sora bademe yağ sürüp kalıba yerlestirelim ( yağ sürdüğünüz zaman bademler kolay yapışır
Onun üzerine inçe açtığımız hamurumuzu taşacak şekilde yerleştirelim
Soğumuş olan pilavımızın yarısını koyalım onun üzerine
Tavuğu koyalım yayalım pilavın kalanıda ilave edip üzerini hamurumuzun sarkan kısımlarıyla kapatıp üzerine tereyağ sürüp bademden dizelim 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin
AFZİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder