19 Temmuz 2013 Cuma

PERDE PİLAVI

 
                            SUNUM

 
    Püf noktası pilvımızı biraz soğuduktan sonra servis yapınız 

                          MAlLZEMELER
     1 su bardağı pirinç 
      1çaybardağı antep fıstığı 
      1 fincan  kuş üzümü 
      1 fincan şamfıstığı 
      1 su bardağı badem (fıstık ve bademin kabukları soyulacak ) 
      1 tatlı kaşığı tarçın arzuya göre tuz 
      1çay bardağı sıvı tereyağ 1 tane kuru soğan 
      2 tane tavuk göğsü ( haşlanmış olacak ) 
      2 su bardağı tavuk suyu 
      HAMURU İÇİN:1yumurta 1su bardağı etsuyu tuz göz kararı un 
                           HAZIRLANIŞI
     Tereyağını teccereye alın üzerine doradığınız soğanı koyun soteleyin ondan sonra cerezlerini ilave edin kavurun yakmayın bir tarafta tuzlu sıcak suda 1 saat bekletiğimiz pirinçimizi ilave edip tuzunu tarçını ilave edip plavımızı pişirelim (pilav dinlenmeye bırakalım etsuyuyla pişecek
Hamurumuzu yogurup bir tarafa alalıp önçeden haşladığımız tavuk etlerini didikliyelim bekletelim 
Bir taraftan pilvımızı pişireceğimiz kalıbın içini tereyağla bulayalım ondan sora bademe yağ sürüp kalıba yerlestirelim ( yağ sürdüğünüz zaman bademler kolay yapışır 
Onun üzerine inçe açtığımız hamurumuzu taşacak şekilde yerleştirelim 
Soğumuş olan pilavımızın yarısını koyalım onun üzerine 
Tavuğu koyalım yayalım pilavın kalanıda ilave edip üzerini hamurumuzun sarkan kısımlarıyla kapatıp üzerine tereyağ sürüp bademden dizelim 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin 
                      AFZİYET OLSUN
      Pilavımız ılıkken boşaltın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder